onsdag 28 juli 2010

En korkskruv är ingen korkad idè

En korkskruv är ingen korkad idè på picknick...
Korkskruvar är gulligt på små flickor...


Eftersom alla dricker vin här i Frankrike i tid och otid så har jag börjat samla korkar, det finns ju som sagt många fina korkar...inte för att jag vet vad jag ska ha dom till men... vissa av dom har fina möster och typsnitt och så luktar dom rätt gott...dom luktar kork liksom...Vem vet, kanske det blir en korkad tavla vad det lider...:)
Men nu har mitt intresse fallit på följande fråga?
– Vem uppfann korkskruven? Jo, fransmännen säger att det är dom såklart och engelsmännen säger samma sak för dom dricker ju en hel del cider och öl. Meeeeeeeeeen...det sägs dock komma från År 1795 och var den första korkskruvpatent som beviljats herr Samuell Henshall, i England.
Men tydligen från allra första början, ja romarna var ju först kanske men så har korksruven en anknytning till armén från ca År 1630. Kanske är det så att dom kom på idén samtidigt i armén men engelsmannen i fråga var snabb i vändningen...medans fransmannen satt under sin korkek och smuttade på ytterligare ett glas rött. Korkskruvens Rolls Royce gjordes dock av fransmännen i en liten by vid namn La Guiole och man innehar då en livstidsgaranti vid ett köp av denna tire-bouchon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar